Playstation Network weer online na aanval

Het PlayStation network van Sony is weer bereikbaar, de afgelopen dagen was de dienst niet tot zeer slechts bereikbaar door aanvallen vanuit de hackersgroep Lizard Squad. Inmiddels zijn de aanvallen gestopt en is het PlayStation Network weer in werking. 

PlayStation network

Sony heeft in een bericht geageerd op de hackaanval. Sony heeft laten weten dat het network en de andere gamediensten tijdens de feestdagen werden aangevallen met kunstmatig hoog dataverkeer, dat bedoeld was om de verbinding te verstoren.  Dit kan de afgelopen dagen toegang tot het netwerk hebben voorkomen.

Uit de omschrijving van Sony kunnen we opmaken dat het gaat om een DDoS aanval. Daarbij wordt een server met zoveel mogelijk dataverkeer bestookt dat de sites of diensten slecht bereikbaar zullen zijn. Niet alleen het netwerk van Sony lag onder vuur, ook het Xbox Live platform werd onder handen genomen. De aanvallen begonnen op woensdag, en stopten op vrijdag, nadat internetondernemer Kim Dotcom de hackers 3000 premium-accounts op zijn clouddienst heeft aangeboden in ruil voor het stoppen van de hackaanval.

Vorig artikelSony werkt aan 12,9-inch 4K-tablet
Volgend artikelApple komt volgend jaar weer met 4-inch iPhone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in