LG komt met nieuwe ultra hd-tv’s

LG zal begin januari een aantal nieuwe hd-tv’s op de markt brengen met nieuwe beeldtechnologieën welke voornamelijk zijn gericht voor de betere kleuren. Het bedrijf heeft laten weten dat ze tijdens de gadgetbeurs CES de tv-lijn voor volgend jaar gaan presenteren. LG belooft nieuwe functionaliteiten en vooral een verbetering in de beeldkwaliteit.  

LG-CES-2015

De verbeteringen worden behaald door de Wide Color led en de quantum dot-technologie. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de nieuwe techniek van LG precies inhoudt. De nieuwe leds zorgen er volgend LG voor dat de getoonde kleuren op de tv dieper zijn en de beelden levendiger worden.

Zoals eerder aangekondigd komt het bedrijf ook met nieuwe tv’s met de quantum dot-technologie die Sony sinds vorig jaar gebruikt. Ook Samsung is bezig met quantum dot. Deze techniek zorgt eveneens voor groter kleurbereik en diepere kleuren. Quantum dots zijn zeer kleine nanokritstallen welke gekleurd oplichten als er licht op schijnt. LG spreekt verder nog over betere kijkhoeken en via de zogeheten True Black Control-technologie moeten betere zwartwaarden worden gegarandeerd. Meer informatie over de nieuwe TV serie van LG is nog onduidelijk. De CES vind de komende maand van 6 tot 9 januari plaats in Las Vegas.

 

Vorig artikelWindows 10 krijgt twee verschillende browsers
Volgend artikelMoto G met 4G opgedoken op Braziliaanse website

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in