Hackers publiceren data van duizenden Nederlanders

Hackersgroep Red Mundi heeft een eigen website opgezet met daarop de verzamelde persoonsgevend welke de hackersgroep in handen heeft gekregen. Het gaat om gevoelige informatie waaronder wachtwoord, bankdata en medische gegevens van onder meer Nederlanders en Belgen. 

De hackersgroep Rex Mundi kreeg in het verleden bekendheid door de grote hacks op onder andere Domino’s Pizza, Numericable en het Nederlandse uitzendbureau Accord. De data staat nu op een website welke is te benaderen via het Tor netwerk. Op de site staan wachtwoorden, inlognamen, medische gegevens en bankgegevens van duizenden Nederlanders en tienduizenden Belgen.

Het  gaat om de gegevens van dertien bedrijven. Onder de bedrijven zijn het Nederlandse bedrijf Accord, de Belgische bedrijven Alfahosting, Buyway, Exaris, de medische controledienst Mensura en Numericable en de internationale ondernemingen Domino’s, Drake en EasyPay. De hackersgroep heeft op Twitter laten weten dat de gegevens via het Tor netwerk zijn te bereiken.

Vorig artikelOnePlus komt met testversie Android 5.0
Volgend artikelGoedkope HTC Desire 320 beschikbaar in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in