Google Doodle: 2015 nieuwsjaardag

Het nieuwe jaar is begonnen en dat heeft ook Google laten weten met een aangepaste Google Doodle welke verscheen op de homepagina. Op 1 januari 00.00 verscheen de nieuwe Google Doodle met als thema de eerste dag van het nieuwe jaar. 

Google-Doodle

December staat altijd in teken van vele feestdagen en aangepaste Google Doodles. De Doodle is een animatie waarbij de letters transformeren naar 2015 met vuurwerk op de achtergrond. Verder op de homepage nog onder het zoekveld een verwijzing naar het overzicht met de meest trending zoekopdrachten van 2014.

Sinds 1999 worden er al Doodles getoond met betrekking tot het nieuwe jaar. Afgelopen jaar werd er voor het eerst een geanimeerde doodle geplaatst op de homepage op zowel oudejaarsdag als op nieuwjaarsdag.

Wat is een Google Doodle?

Een Google Doodle wordt veel gebruikt bij speciale gebeurtenissen. Het speciale logo heeft altijd een speciale betekenis en is gericht aan speciale evenementen zoals Thanksgiving en Kerstmis. Google plaats regelmatig interactieve doodles, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om er een spel mee te spelen. Een voorbeeld hiervan is de Pac Man Doodle en de Doodle tijdens de Olympische spelen.

Vorig artikelPoint of View gaat Trooper 100 drone verkopen
Volgend artikelApple aangeklaagd om misleiding opslagruimte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in