Hacker ontwikkelt iDict om iCloud te kraken- Update

Een hacker heeft een tool ontwikkelt waarmee volgens hem de beveiliging van de Apple clouddienst te omzeilen is. Hij heeft de tool de naam iDict meegeven. Volgens de hacker, ‘Prox13’, is het gat in de beveiliging van iCloud waar hij gebruik van maakt ‘pijnlijk voor de hand liggend’. 

Apple-iCloud

Vanuit verschillende media verschijnen er al berichten dat de iDict software tool werkt. De ontwikkelaar heeft de tool omschreven als 100 procent werkend en maakt gebruik van een bug welke aanwezig is in het Apple systeem. De hacker heeft de tool geplaatst op het populaire GitHub netwerk.

Apple heeft eerder de dienst al beveiligd tegen herhaaldelijke inlogpogingen. Ook is het voor de gebruikers mogelijk om een tweestapverificatie in te stellen. De beveiliging werd in september al verbeterd, na het schandaal rond uitgelekte naaktfoto’s van beroemdheden. Apple heeft vooralsnog nog niet gereageerd op de nieuwe hack methode.

Update: Inmiddels is er ook een lijst opgedoken met vele wachtwoorden

Inmiddels is er ook een lijst opgedoken met zo’n 500 wachtwoorden. Staat je wachtwoord op de lijst dan is het aangeraden om het wachtwoord te veranderen. De gehele lijst met alleen de wachtwoorden vind je hier.

Vorig artikelTwitter begonnen met samenvatten belangrijkste tweets
Volgend artikelVS legt Noord-Korea extra sancties op na cyberaanval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in