Google komt met Cast for Audio

Google heeft vandaag tijdens de CES-beurs Google Cast for audio onthuld. Google Cast is een soort van Chromecast welke geheel gericht is op de muziek. Vanaf een Android apparaat kan je de muziek via de Google Cast for Audio afspelen. Google Cast werkt in combinatie met verschillende speakers, soundbars en receivers. 

Cast-for-Audio

Dat heeft LG maandag bekendgemaakt tijdens een persconferentie op gadgetbeurs CES. Het bedrijf presenteerde daar Music Flow, een van de eerste speakers die de technologie ondersteunt. Cast for Audio maakt gebruik van de Chromecast technologie van Google.

De ‘Google Cast for Audio’-technologie zal de content net als bij de Chromecast direct van de streaming audiodiensten halen. Google heeft onder andere laten weten dat de volgende diensten worden ondersteund; Deezer, Google Play Music, iHeartRadio, NPR One, Pandora, Rdio en TuneIn compatibel zijn met de nieuwe dienst. Spotify wordt vooralsnog niet genoemd.

Wanneer Google Cast for audio naar Nederland komt is  helaas nog niet bekendgemaakt. De eerste speakers van LG en Sony worden rond de lente beschikbaar gesteld in Noord-Amerika.

Vorig artikelLG komt met LG G Flex 2 smartphone – update
Volgend artikelTelfort verhoogt snelheid glasvezelinternet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in