Online pokerbot Cepheus onverslaanbaar

Cepheus is een pokerprogramma welke is ontwikkeld door wetenschappers van de University of Alberta. Volgens de makers is de pokerbot onverslaanbaar in poker. De pokerbot werd donderdag gepresenteerd door de wetenschappers achter het project. 

Pokeren

Pokeraars welke denken de computer te kunnen verslaan kunnen de strijd aangaan op de website van Cepheus. Volgens de ontwikkelaars is er geen kans aanwezig dat de pokerbot verslagen zal worden. De pokerbot heeft maar liefst een triljoen potjes poker gespeeld, dit zijn meer potjes poker dan er werden gespeeld in de hele geschiedenis van de poker. De pokerbot heeft er ongeveer twee maanden over gedaan, met behulp van vierduizend processoren welke elke seconden zes miljard handelingen kunnen uitvoeren.

Cepheus is zelf lerend van elke handeling welke er wordt gemaakt. Volgens de wetenschappers heeft Cepheus nu voor bijna elke mogelijke pokersituatie een handeling bij de hand.

Vorig artikeliPhone 6 vergeleken met de Galaxy Alpha en de Xperia Z3 Compact
Volgend artikelLenovo wil high-end smartphones onder Motorola naam verkopen

1 REACTIE

  1. Zoveel nieuwssites, waaronder deze, brengen dit nieuws echt totaal verkeerd naar buiten. De pokerbot is voor Limit Hold’em Heads up. Dat houdt in dat de betsizes van te voren bepaald zijn. En heads-up betekend dat het 1-on-1 is.

    Poker is nog lang niet opgelost door een computer en dat zal mijn inziens op korte termijn ook niet snel gebeuren. En met “poker” bedoel ik No Limit Hold’em hoe we dit allemaal kennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in