Samsung smartphone met Tizen kan Android apps draaien

De eerste Samsung smartphone welke draait op Tizen is vandaag aangekondigd welke is bedoeld voor de commerciële markt. toestel komt in India op de markt voor ongeveer 78 euro. Opvallend is dat de smartphone ook overweg kan met Android applicaties. 

Tizen-Z1

De Samsung Z1 heeft een 4-inch scherm met een resolutie van 800×480 pixels en draait op een 1,2Ghz dual core processor. Het toestel heeft intern de beschikking over 768MB aan RAM geheugen. De Z1 heeft een 3,1 megapixelcamera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Intern is er 4GB aan RAM aanwezig wat je kan uitbreiden met een SD-kaart.

Tizen is een compleet ander besturingssysteem in vergelijking met Android, beide platformen draaien wel op een kern van Linux. OpenMobile heeft een speciale laag ontwikkeld bovenop het platform waarmee het mogelijk is om Android apps te laten draaien op het Tizen OS. Volgens OpenMobile zijn meer dan 1000 Android-apps per direct beschikbaar voor Tizen via de applicatie-laag. Vooralsnog wordt de Samsung Z1 alleen in India verkocht, of en wanneer het toestel naar Nederland komt is onduidelijk.

Vorig artikelEvacuatie ISS ruimtestation vanwege computerstoring
Volgend artikelGoogle komt dit jaar met testversie modulaire smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in