Whatsapp knop toevoegen aan WordPress website

Het is tegenwoordig mogelijk om een Whatsapp knop toe te voegen aan de social icons in een WordPress blog. Via een Whatsapp button kan je via de button artikelen delen via Whatsapp, dit werkt uiteraard alleen via een smartphone. Tegenwoordig komen steeds meer websites terug op social media, waardoor de Whatsapp knop een ideale toevoeging is om het sociale bereik op je site te vergroten. 

De Whatsapp knop kan je via een eenvoudige HTML code toevoegen aan de website, hierdoor werkt de Whatsapp knop op zowel iOS als Android telefoons. Via de website Whatsapp-sharing.com is het mogelijk om op een eenvoudige manier de Sharing button van Whatsapp te genereren voor jouw, website of blog. De WhatsApp deel-knop bestaat nog niet ontzettend lang en wordt nog niet op veel websites gebruikt. Daarom is er nog maar weinig bekend over de button.

HTML Code; 

Via een HTML code is het mogelijk om de button toe te voegen aan de site. Een voorbeeld van een HTML-code voor de Whatsapp button: <a href=”whatsapp://send” data-text=”Bekijk dit artikel op Technieuws.com” data-href=”” class=”wa_btn wa_btn_s”>Deel dit artikel</a>

Plugin;

De WordPress plugins die op dit moment al een WhatsApp button hebben geïntegreerd zijn:

  • Share Buttons by AddToAny
  • Share Buttons by E-MAILiT

Wel zijn er een aantal nadelen bij het gebruik van een plugin. De Whatsapp knop  is overal zichtbaar. Hierdoor werkt de knop ook op de computer, terwijl de Whatsapp functie alleen beschikbaar is voor Android en iOS smartphones.

 

Vorig artikeliOS 9 vooral gericht op stabiliteit
Volgend artikelVele websites vandaag plat door grootschalige storing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in