Verlengde support Windows Server 2003 flink aan de prijs – update

Op 14 juli gaat Microsoft stoppen met de ondersteuning van Windows Server 2003. Wie daarna nog veilig het OS wil gaan gebruiken moet daarvoor een flink bedrag neerleggen. Net als Windows XP zijn er nog vele bedrijven welke niet klaar zijn voor de overstap naar een nieuw OS. 

windows-server2008-700-325

Voor problemen tijdens de migratie naar een nieuwer OS heeft Microsoft een verlengde support mogelijkheid. Het eerste jaar, dus tot juli 2016 is een verlengde ondersteuning mogelijk voor een bedrag van 600 dollar per server de server te verlengen. Elk volgend jaar wordt het bedrag voor de extra service verdubbelt.

Microsoft-ondersteuning voor alle versies van Windows Server 2003 en Windows Server 2003 R2 eindigt op 14 juli 2015. Dit betekent dat er vanaf deze datum geen updates en patches meer komen en dat elk datacenter dat op dit besturingssysteem draait, mogelijk niet meer aan de standaarden voldoet.

Update: Microsoft heeft het volgende laten weten

Met nog 5 maanden op de teller adviseert Microsoft bedrijven om zo snel mogelijk te migreren naar een toekomstbestendige IT-infrastructuur. Custom support wordt alleen geboden in uitzonderlijke gevallen. Over deze individuele afspraken met partijen doen we helaas geen uitspraken.

Vorig artikelSamsung begonnen met uitrol Android 5.0.1 voor Galaxy Note Edge
Volgend artikelSmartEyeglass van Sony in maart naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in