Website Lenovo aangevallen door Lizard Squad

De hackersgroep Lizard Squad heeft de website van Lenovo vandaag onbereikbaar gemaakt, ook lijkt de hackergroep toegang te hebben gehad tot de e-mail server van Lenovo. De website van Lenovo werd sinds woensdagavond doorgestuurd naar een speciale pagina met een slideshow van de vermeende hackers van Lizard Squad. 

Donderdagochtend werd er op de website van Lenovo een foutmelding getoond. Lizard Squad lijkt de dns-servers van Lenovo en internetdienst Cloudfare te hebben gemanipuleerd waardoor er een website van Lizard Squad werd getoond. Lizard Squad beschikt vermoedelijk ook over e-mails van Lenovo. Tegenover Forbes meldt King dat hij “de e-mails van Lenovo aan het lezen is” en dat hij toegang heeft tot het interne netwerk van Lenovo via een gestolen wachtwoord.

Lizard Squad heeft Lenovo mogelijk aangevallen vanwege de Superfish adware, Lenovo heeft de adware standaard op aantal laptops geïnstalleerd waardoor er extra advertenties werden getoond op de laptops. Inmiddels is er door Lenovo een programma uitgebracht waarmee de tool verwijderd kan worden.

Vorig artikelWhatsapp web nu ook geschikt voor Firefox en Opera
Volgend artikelValve toont volgende week virtual reality systeem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in