Utorrent installeert programma dat bitcoins genereert

Utorrent is een van de populairste software om torrents te installeren, bij de installatie van utorrent wordt er voortaan een programma op de achtergrond geïnstalleerd wat bitcoins genereert, zonder dat de gebruiker hiervan op de hoogte is. 

bitcoins-china-verboden

Het bitcoin-programma van Epic Scale is een Bitcoin miner. Deze software kan op de computer bitcoins genereren door complexe algoritmes uit te voeren. Door de bitcoin-miner op computers met Utorrent te installeren wordt er voor het bedrijf achter Utorrent meer inkomsten gegenereerd.

Hoe meer computers de software draaien, hoe sneller bitcoins worden gegenereerd. De Bitcoin miner gebruikt de rekenkracht van de processor. Sommige Utorrent gebruikers merkte dat de computer langzamer was, dat komt door Epic Scale wat op de achtergrond van de computer actief is. Tijdens de installatieprocedure vraagt Utorrent of de gebruiker de bitcoin-miner willen installeren, echter is het niet geheel duidelijk dat het gaat om een bitcoin miner welke standaard op de achtergrond draait.

Vorig artikelGoogle AdWords voor Android beschikbaar
Volgend artikelSony rolt Lollipop-update uit naar Xperia Z3, Xperia Z2 en Xperia Z

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in