Eneco komt met app voor opladen Tesla bij laagste stroomprijs

Eneco heeft een App aangekondigd welke Tesla bezitters de mogelijkheid moet geven om de elektrische ato op te laden als de stroomprijs het gunstigst is. In de toekomst moet de app naast Tesla ook voor andere merken beschikbaar komen welke elektrische auto’s op de markt hebben gebracht. 

Tesla

Bij de Eneco Slimladen-app moet de Tesla gebruiker aangeven wanneer de auto opgeladen moet zijn. Vervolgens kiest de app automatisch het laadmoment met de laagste tarieven. Eneco belooft de stroom dan tegen de gebruikte marktprijs af te rekenen. De energieleverancier past de marktprijs per kwartier aan, dit wordt gedaan op basis van de inkoopprijs. Uit een test blijkt dat een Tesla bezitter per oplaadbeurt maximaal één euro goedkoper uit zal zijn.

De Eneco-app werkt vooralsnog alleen met Tesla, op termijn moet de applicatie ook verschijnen voor andere fabrikanten zoals; Volkswagen, BMW, Mitsubishi, Renault en Audi. De Tesla-auto is gekoppeld aan het internet en levert real-time informatie aan de Eneco SlimLaden applicatie.

Vorig artikelSamsung Galaxy A7 nu ook beschikbaar in Nederland
Volgend artikelBatterij van je iPhone 5 snel leeg? Controleer of je recht hebt op vervanging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in