Microsoft maakt testversie Spartan browser beschikbaar voor Windows 10

Microsoft heeft een eerste versie van de nieuwe browser beschikbaar gemaakt, het gaat hierbij om de nieuwe browser welke wordt ontwikkeld door de interne codenaam; Project Spartan. De nieuwe browser is op dit moment te gebruiken in de test versie van Windows 10. 

Windows-spartan

Project Spartan is een nieuwe browser van Microsoft die op termijn Internet Explorer moet gaan vervangen. De nieuwe browser is voor het eerst echt te gebruiken in de Windows 10 testversie. Windows 10 zal officieel rond de zomer worden uitgebracht. Op dit moment is er al een testversie van Windows 10 actief welke inmiddels door ruim 1,5 miljoen gebruikers wordt gebruikt. Na een update van deze versie, die dinsdag is uitgerold, is Project Spartan als test beschikbaar voor die gebruikers.

Microsoft zal de browser voorzien van een compleet nieuw design en een aantal nieuwe functionaliteiten waaronder de digitale assistent Cortana. In de test versie van de browser is ook een leesfunctie beschikbaar gemaakt waardoor de pagina’s van de website automatisch worden aangepast aan het formaat. Interessante artikelen kunnen bovendien worden opgeslagen in een leeslijst en website als PDF formaat zodat deze ook zonder internet benaderbaar zullen zijn.

 

Vorig artikelGoogle introduceert Chrome OS computer voor 100 dollar
Volgend artikelLG presenteert G4 smartphone waarschijnlijk op 28 april

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in