Testversie Windows 10 voor meerdere smartphones beschikbaar

Microsoft heeft vrijdagavond een nieuwe testversie vrijgegeven van Windows 10 voor de smartphones. Het besturingssysteem kan daarmee op vrijwel iedere Lumia smartphones van eind 2012 of later geïnstalleerd worden. De nieuwe versie voegt naast de ondersteuning voor meerdere smartphones ook een aantal extra functionaliteiten toe. 

Windows-10

Zo beschikt de nieuwe versie over Project Spartan welke samen met de bel-,kalender, mail en sms/ berichten app is vrijgegeven. Internet Explorer 11 staat nog wel ingesteld als de standaard browser. De Technical Preview werkt vooralsnog op een groot aantal apparaten. Alle Lumia smartphones welke eind 2012 op de markt zijn gebracht zijn ondersteund voor Windows 10. Met uitzondering van de 930, Icon en en 640 XL.

Voorheen was de vroege versie alleen voor een beperkt aantal Lumia-smartphones beschikbaar, waarbij de update niet beschikbaar was voor de high-end smartphones. Uiteindelijk moet iedere Windows  Phone 8 de update krijgen naar Windows 10, wanneer dit exact zal gebeuren is nog onduidelijk.

Vorig artikelBlackphone vanaf woensdag te koop in Nederland
Volgend artikelWindows 10 krijgt één app store voor apps, muziek en films

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in