Wachtwoorden 157.000 Nederlanders gestolen bij webwinkel

De database van de Nederlandse webwinkel Mapp.nl is gehackt, hierdoor zijn er veel e-mailadressen en wachtwoord op straat komen te liggen. In totaal gaat het om 157.000 accounts van Nederlandse gebruikers. Dat heeft een woordvoerder van mapp.nl laten weten tegenover security.nl. 

Mapp.nl heeft vele verkoopwebsites waaronder bijvoorbeeld; geheugen.nl, dashcamstore.nl, harddisk etc. Bij de inbraak zijn e-mailadressen en gecodeerde wachtwoorden buitgemaakt. De gecodeerde wachtwoorden zijn echter niet sterk versleuteld, hierdoor is het mogelijk om de wachtwoord snel te herstellen. Mapp.nl heeft uit voorzorg alle wachtwoorden van zijn klanten gereset, en de getroffen gebruikers een mail gestuurd met het advies om het wachtwoord te veranderen als deze ook bij andere diensten wordt gebruikt.

Het lek kwam aan het licht toen klanten van Mapp.nl klaagden over spam welke naar de accounts werden verzonden. Een woordvoerder heeft inmiddels laten weten dat de beveiliging is aangepast en de wachtwoorden voortaan met een sterkere versleuteling worden toegevoegd.

Vorig artikelApple Watch kampt met productie problemen
Volgend artikelBètaversie van Meerkat beschikbaar voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in