Apple CarPlay beschikbaar in Nederland

Apple CarPlay is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Apple heeft Nederland samen met vier andere landen toegevoegd aan de lijst met de landen waar CarPlay wordt ondersteund. Naast Nederland heeft Apple vandaag ook Denemarken, Nieuw-Zeeland, Rusland en Zweden aan het overzicht toegevoegd. 

Carplay-Apple

In totaal wordt Apple CarPlay nu in 25 landen ondersteund. Het was al een tijdje duidelijk dat Apple ondersteuning zou toevoegen voor Nederland, dit komt ook doordat de Nederlandse Siri beschikbaar is voor de iPhone en iPad. Met de ondersteuning voor Nederland is het nu eenvoudiger om support te krijgen op een after-market inbouwsysteem. Daarnaast zullen de systemen ook sneller beschikbaar zijn. Later dit jaar worden de eerste auto’s met CarPlay ondersteuning verwacht in Nederland.

Met CarPlay is het op een eenvoudige manier mogelijk om je iPhone te koppelen aan het entertainmentsysteem van de auto. Hierdoor is het mogelijk om te navigeren en handsfree te bellen. Op dit moment zijn er al enkele inbouwsystemen beschikbaar voor Pioneer, Alpine en enkele andere aanbieders.

Vorig artikelBètaversie van Meerkat beschikbaar voor Android
Volgend artikelMicrosoft Office voor Windows 10-smartphones eind deze maand beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in