Nokia gaat weer smartphones ontwikkelen

Vanaf volgend jaar zal Nokia weer smartphones gaan uitbrengen, het Finse bedrijf zal zich vooral gaan richten op het ontwerp van de smartphones. Dat heeft Recode op basis van twee anonieme bronnen laten weten. 

nokia215-1Nokia zal de fabricage, distributie en verkoop uitbesteden aan een ander bedrijf, dit heeft Nokia al eerder gedaan met de verkoop van de N1 tablet. Deze tablet wordt volledig door Foxonn gemaakt en ook op de markt gezet door de fabrikant. Concrete details over de vermeende terugkeer van Nokia op de smartphonemarkt gaven de bronnen niet, maar het bedrijf werkt al aan enkele projecten.

In september 2013 werd bekend dat de smartphonetak van Nokia overgenomen zou gaan worden door Microsoft. Een van de overeenkomsten was dat het resterende deel van Nokia in Finland niet wordt overgenomen door Microsoft. Daarom mag Nokia geen smartphones uitbrengen tot 31 december 2015. Volgens bronnen rondom Nokia wil de ‘Nokia Technologies’ divisie van Nokia medio 2016 weer onder de merknaam van Nokia smartphones gaan uitbrengen.

 

Vorig artikelSamsung Galaxy Tab A: Betaalbare tablets met metalen behuizing
Volgend artikelWhatsapp belfunctie toegevoegd aan iOS app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in