Facebook Messenger introduceert videobellen

Facebook Messenger gaat de concurrentie aan met Skype, om de concurrentie verder aan te gaan heeft Facebook de mogelijkheid tot videobellen toegevoegd voor de populaire Messenger dienst. De nieuwe functie wordt vandaag uitgerold naar de gebruikers voor iOS en Android. Het was al langer mogelijk om met messenger te bellen via het internet, maar videobellen behoorde nog niet tot de mogelijkheden. 

Facebook-Messenger

De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold voor de iOS en Android gebruikers. Mensen kunnen de videobeloptie herkennen aan het video-icoontje aan de rechter bovenzijde van een chatgesprek in Messenger. Als het icoontje niet aanwezig is moet de gebruiker nog even geduld hebben. Tijdens het bellen heeft de gebruiker de mogelijkheid om van camera te wisselen.

Facebook Messenger heeft op dit moment 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, de apps is daarmee goed voor 10 procent van al het internetbelverkeer. Met de video functie gaat Facebook de concurrentie aan met Skype, Viber en bijvoorbeeld Facetime van Apple.

 

Vorig artikelApple Watch mogelijk eind juni naar Nederland
Volgend artikelKPN inversteert in beter bereik

2 REACTIES

  1. Laatste zin: “en bijvoorbeeld Facebook van Apple.”

    Ik neem aan dat hier Facetime bedoeld word?
    On-topic; ik word een beetje moe van alle videobeldiensten… Hebben we er ondertussen al niet genoeg. Zal je zien dat dadelijk ook whatsapp naast alleen audio internetbellen, ook videobellen gaat introduceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in