Rusland dreigt met blokkade Facebook, Google en Twitter

Rusland dreigt Google, Facebook en Twitter te blokkeren als de bedrijven geen informatie overhandigen over Russische bloggers. Zo heeft de Russische mediatoezichthouder laten weten in een brief welke is gestuurd naar Facebook, Google en Twitter. De bedrijven resteren een blokkade als ze niet meewerken in het verstrekken van informatie. 

Google

De toezichthouder wil weten welke Russische bloggers meer dan 3000 mensen per dag bereiken. Volgens de toezichthouder heeft Rusland geen andere keus dan gehele websites blokkeren omdat de drie Amerikaanse bedrijven hun verkeer versleutelen. Daardoor kan het land niet specifiek een deel van de website blokkeren.

Om een blokkade te voorkomen moeten Google, Facebook en Twitter gegevens overhandigen over Russische bloggers met meer dan drieduizend lezers per dag. Volgens de toezichthouder heeft Rusland geen andere keus dan gehele websites blokkeren omdat de drie Amerikaanse bedrijven hun verkeer versleutelen. Of Facebook, Twitter en Google gaan meewerken is nog onduidelijk.

Vorig artikelApple koopt navigatie startup Coherent
Volgend artikelApple begonnen met verzending gouden Apple Watch

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in