Investering van 10 miljoen dollar om Adblockers te omzeilen

De startup Sourcepoint heeft een nieuwe investering ontvangen van 10 miljoen dollar, het doel van Sourcepoint is om uitgevers van websites middelen te bieden om adblockers te blokkeren, dit kan onder andere via het blokkeren van bezoekers en het tonen van overige informatie. 

Adblock-Plus-for-Android

Sourcepoint is opgericht door voormalige Google-topman Ben Barokas, hij verkocht zijn bedrijf Admeld voor 400 miljoen dollar aan Google. Hij is nu voor zich zelf begonnen en heeft het bedrijf Sourcepoint opgericht. Het bedrijf richt zich op software waarmee bezoekers geweerde kunnen worden die advertenties blokkeren. Veel websites zijn afhankelijk van de reclame inkomsten, Adblockers werken hier zeker niet aan mee. Een goed alternatief verdienmodel is nog niet gevonden, wel kan je uiteraard een betaalmuur activeren.

Sourcepoint moet gebruikers er bewust van maken dat ze advertenties blokkeren. Het is natuurlijk mogelijk om een bezoeker kei hard te weren, maar er komen ook mogelijkheden waarbij de bezoeker kan betalen voor toegang tot de website zonder dat er advertenties worden getoond.

Vorig artikelApple stopt met verkoop eerste iPad Mini
Volgend artikelRus maakt IIS HD-timelapse van 95.600 foto’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in