Een simpele oplossing maakt het inhalen van vrachtwagens veilig

Vrachtwagens inhalen op de snelweg kan wel eens lastig zijn, dit is nog veel lastiger als je rijdt op één eenbaansweg. Door de vrachtwagen voor je is het vaak lastig om het verkeer te bekijken, maar daar is een oplossing voor. Samsung heeft een nieuwe techniek bedacht waardoor inhalen een stuk makkelijker moet worden. 

Samsung-safety-truck

De oplossing is zo simpel omdat het gebruik maakt van technieken die al jaren bestaan. Het enige wat je nodig hebt is een camera aan de voorzijde en een aantal schermen aan de achterzijde van de vrachtwagen. Doormiddel van een live feed wordt het beeld van de voorkant getoond op het scherm. Zo kunnen automobilisten en andere weggebruikers die zich achter de vrachtwagen bevinden in real time zien wat zich voor de vrachtwagen bevindt en of je zonder problemen kan inhalen.

Video: Samsung Safety Truck

Wel is er een nadeel aangezien de kosten voor het implementeren vrij hoog zijn. Maar voor de veiligheid is het zeker een goed idee. Of het safety-trucksysteem op grote schaal zal worden ingevoerd, valt te bezien, vooral de kosten voor de schermen zijn vrij duur.

Vorig artikelOok Lenovo komt met mini PC
Volgend artikelLenovo USB Stick PC wordt verkocht voor 139 dollar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in