Op deze manier ontvang je nooit meer uitnodigingen op Facebook voor games en apps

Indien je af en toe een uitnodiging ontvangt om Candy Crush uit te proberen via Facebook is geen problemen, maar als er meerdere meldingen per dag binnen komen kan je de meldingen beter uitzetten, gelukkig is dit mogelijk via een simpele instelling. 

Smartphone gebruiker

Regelmatig als er een bepaalde game of app populair is verschijnen en vele uitnodigingen via het sociale netwerk, soms zo erg dat de gewone berichten verdwijnen uit het overzicht door de hoeveelheid app meldingen. Om de meldingen definitief uit te zetten ga je via de smartphone webbrowser naar Facebook.com, hier open je het dropdown menu en scrol je vervolgens naar accountinstellingen, in het venster van de accountinstellingen klik je op apps.

In het volgende menu zie je ‘Platform’ staan. Wanneer je deze optie opent kom je in het laatste menu terecht, hierin kan je aangeven of je meldingen wilt ontvangen voor apps en games. Hierdoor ontvang je geen app- en game uitnodigingen meer via het sociale netwerk.

Zo werkt het:

Facebook-deel1 Facebook-deel2 Na het aanpassen van de instelling ontvang je geen app meldingen meer van bijvoorbeeld Candy Crush of Farmville

Desktop gebruiker

Ook is het mogelijk om apps te blokkeren op basis van een app. Om dit te configureren configureer naar de pagina Privacy-instellingen en Blokkeren, maar scroll nu naar het kopje Apps blokkeren. Ditmaal vul je de naam van de app in welke je wilt blokkeren, dit kan bijvoorbeeld Candy Crush of FarmVille zijn, nadat de app is ingesteld zou je nooit meer een melding moeten ontvangen van de apps in je startscherm.

Vorig artikelSamsung stopt met blokkeren Windows-updates
Volgend artikelNieuwe informatie opgedoken over Lumia 940 XL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in