Groot lek aanwezig in Flash, schakel flash uit of update

Er is momenteel een zeer groot lek aanwezig in Adobe Flash. Gebruikers kunnen de Flash Player beter uitschakelen indien deze nog werkt op een oude versie, het updaten naar een nieuwe versie is dan ook zeer sterk aangeraden. 

 

Aanvallers hebben een  ongepatcht Flash lek gebruikt voor het verspreiden van de exploit van Flash. De exploit is afkomstig uit de hack van Hacking Team, waarbij 400 gigabyte aan interne bestanden online werd geplaatst. Enkele dagen geleden is het Hacking Team getroffen door een grootschalige hackaanval via Flash, overheden hebben circa 400GB aan interne bestanden buit gemaakt.

Het lek maakt het mogelijk om via de browser een virus, zogenoemde malware, op een computer te installeren. Hoe lang het lek al wordt gebruikt is nog onduidelijk, maar de kans is groot dat het al enkele weken acties is. Flash wordt door Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari gebruikt op zowel Windows als Mac. Van de eerste drie is bekend dat er een lek aanwezig is, of de problemen ook op de mobiele platformen zoals Android werkt is nog onbekend.

Noodpatch:

Inmiddels heeft Adobe een noodpatch vrijgegeven welke de problemen moet oplossen. Het gaat om versie 18.0.0.203 voor Windows- en Mac-gebruikers, terwijl versie 18.0.0.204 voor de Linux-versie van Chrome beschikbaar is. Geen mogelijkheid om Adobe Flash te updaten, dan is het aangeraden om Flash tijdelijk niet te gebruiken.

 

Vorig artikelTelecomprovider Bliep failliet
Volgend artikelMicrosoft schrapt 7800 banen in telefoontak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in