Spiegelreflexcamera’s nog steeds populair

Spiegelreflexcamera’s blijven nog steeds populair, sinds de economische crisis worden er meer spiegelreflexcamera’s verkocht, zo blijkt uit verschillende cijfers in de financiële wereld. Ook kiezen veel gebruikers voor kwaliteit. 

Nikon-DF

Compact camera’s komen tegenwoordig redelijk in de buurt van een spiegelreflexcamera, maar de kwaliteit is bij de gemiddelde compact camera’s duidelijk zichtbaar. De voordelen van een spiegelreflex zijn ook altijd duidelijk zichtbaar, zo is de kwaliteit in de meeste gevallen duidelijk beter, en heb je een grotere mogelijkheden om verschillende lenzen te gebruiken. Een nadeel van een spiegelreflexcamera is dat deze minder compact is, de meeste gebruikers nemen kwaliteit boven de compactheid van een toestel.

 Spiegelreflex of toch een compactcamera?

Een vraag welke vaak wordt gesteld, een spiegelreflex of toch een compactcamera? Op dit moment is er vooral nog keus uit de compacte digitale camera of een spiegelreflexcamera (DSLR). De laatste paar jaar is de prijs van een spiegelreflexcamera flink gedaald waardoor de spiegelreflex steeds interessanter wordt, dit is ook zeker terug te zien in de verkoop cijfers en verkoop cijfers.

Het grootste voordeel van een compactcamera is dat deze compact is en handzaam is gebruik, een spiegelreflex is minder handzaam en daardoor een stuk groter, daarnaast zijn er vaak ook nog enkele lenzen welke je mee moet nemen. Indien je de camera gaat gebruiken voor donkere omgeving, dan is de spiegelreflexcamera de beste keus. Een spiegelreflex heeft een hogere ISO waarden waardoor de camera beter kan omgaan met donkere omgevingen. Ook is de snelheid een belangrijke keuze, zo is een spiegelreflex camera sneller met meer frames per seconden.

Wanneer kiezen voor een compactcamera?

Gebruik je een camera alleen voor simpele huis-tuin-en keuken kiekjes, dan is een compactcamera prima, over het algemeen zijn deze veel makkelijker in gebruik en hebben meestal één vaste lens met optische zoom. Een spiegelreflex camera biedt veel meer opties, waardoor het net iets moeilijker is om snel een foto te maken, maar na de juiste instellingen mag het resultaat er zeker wezen.

Vorig artikelSpotify: Vermijd automatisch vernieuwen in iOS
Volgend artikelPanel Consumentenbond vindt Simyo voor vijfde keer beste mobiele provider

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in