Hack bij Hacking team funest voor softwarebedrijf zelf

De hack welke heeft plaatsgevonden bij het Hacking Team is vooral funest voor het softwarebedrijf zelf. Begin deze week heeft er een grote hackaanval plaatsgevonden bij Hacking Team, dit is een bedrijf welke hack software ontwikkeld voor onder meer overheden. 

hacking

Hacking Team is een Italiaans software bedrijf welke is gericht op hacking tools. Hiermee kunnen overheden en bedrijven bij mensen de telefoon en computer afluisteren. Dit is in principe niet illegaal. Hacking Team maakt gebruik van kwetsbaarheden in onder andere applicaties en besturingssystemen, deze kwetsbaarheden worden gebruikt om in te breken en vervolgens de apparatuur af te tappen.

Tijdens de hack zijn de interne server van Hacking Team gehackt. Volgens beveiligingsexpert Rickey Gevers gaat het om een netwerk dat normaal gesproken niet verbonden is met het internet, aangezien er zeer betrouwbare informatie op staan. en systeembeheerder heeft met een Windows-pc, die verbonden was met het internet, verbinding gemaakt met het interne systeem waardoor hackers konden binnendringen, De hackers hebben 400GB aan data gestolen en online gepubliceerd, hierin zijn vooral e-mailconversaties met klanten, paspoorten en facturen te vinden.

Ook Nederlandse overheidsinstanties worden in de e-mailconversaties genoemd. De politie zou afgelopen maandag een software-demonstratie krijgen van Hacking Team. Voor het Hacking Team zijn de gevolgen groot, aangezien dit het einde kan zijn voor Hacking Team.

 

Vorig artikelErnstig lek in Flash gedicht via een update
Volgend artikelMicrosoft werkt aan zes nieuwe Lumia smartphones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in