Spamberichten op laagste punt in 10 jaar

Symantec heeft geconstateerd dat de hoeveelheid spam voor het eerst sinds 10 jaar weer onder de 50 procent is gegaan van al het e-mailverkeer. 

Mailbox-app

Voor de daling zijn er verschillende oorzaken mogelijk. De belangrijkste is dat de internetaanbieders tegenwoordig alert zijn waardoor het voor spammers lastiger is om een botnet op te zetten voor het versturen van miljoenen mailtjes.

Sinds 2013 blijken spamberichten meer dan 50 procent van het aantal verzonden e-mails in beslag te nemen. In juli is dat 49,7 procent. In deze maand zijn er ook minder phishing mails verzonden en mails gericht op malware aanvallen. Dit betekend niet dat het veiliger is geworden dan voorheen, de afgelopen tijd zijn er steeds meer malware varianten opgedoken. Crypto ransomware neemt daarmee flink toe in de populariteit.

Symantec stelt dan ook dat kwaadwillenden minder spamberichten versturen omdat ze zich juist op andere gebieden focussen, waar ze meer slachtoffers kunnen maken. Hierdoor neemt de crypto-ransomware toe in populariteit.

 

Vorig artikelSamsung lanceert Galaxy A8 smartphone
Volgend artikelBellen via WhatsApp steeds populairder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in