Nieuwe Denon receivers

In juni introduceerde Denon twee nieuwe receivers in de AVR-X lijn, namelijk de Denon AVR-X2200W en AVR-X1200W. Zoals de naam al doet vermoeden opvolgers van de goed beoordeelde Denon AVR-X2100W en AVR-X1100W. Allebei zijn het AV-receivers voorzien van moderne audiotechnieken die in staat zijn een 7.2 opstelling te versterken. Ook de nieuwste gameconsoles, blu-ray-spelers en set-top boxes kunnen eenvoudig worden aangesloten. Eventueel via de handige HDMI poort aan de voorkant van de receivers.

X2200W-front

Wat is er nieuw?
Op gebied van zowel hardware als software zijn diverse verbeteringen doorgevoerd. Op software gebied is de ondersteuning van Dolby Atmos en DTS:X absoluut een upgrade. Verder zijn de receivers voorzien van de nieuwste HDMI-technieken waardoor 4K ultra HD-ondersteuning ingebouwd zit en er ook ondersteuning is voor HDR en HDCP 2.2. Kortom: deze nieuwe Denon receivers zijn klaar voor de toekomst.

Denon AVR-X1200W

X1200W
De AVR-X1200W is natuurlijk de kleinere van de twee. Ondanks dat is dit instapmodel ruim uitgerust. Zo kan de receiver een 7.2 opstelling aan, maar ook bijvoorbeeld een 7.1 (5.1.2) om geluid dat van boven lijkt te komen te creëren. Stream je graag naar de receiver? Geen probleem met de AVR-X1200W. De AVR-X1200W is namelijk voorzien van Bluetooth en WLAN zodat je muziek in MP3, WMA, FLAC en AAC kunt streamen via bijvoorbeeld Spotify. Apple gebruikers kunnen bovendien gebruik maken van de ingebouwde AirPlay functionaliteit. Per kanaal kan de Denon AVR-X1200W 145watt leveren.

Denon AVR-X2200W

X2200W

De grotere broer van deze twee lijkt op het eerste gezicht erg op de AVR-1200W. Zo is de AVR-X2200W voorzien van alle functionaliteiten die AVR-X1200W heeft, met een paar extra’s. Zo is het vermogen per kanaal 5 watt meer (totaal 150watt per kanaal), zijn er twee extra HDMI-ingangen en een extra output. De meest waardevolle verbeterpunten zitten echter in het feit dat de Denon AVR-X2200W geschikt is voor Multiroom omdat er een voorversterker voor een tweede zone aanwezig is. Daarnaast is deze receiver in staat signalen met een lage resolutie een upgrade te geven tot 1080p of 4K Ultra HD.

Ons advies
Gebruik je zelf meestal kwalitatief hoogwaardige input-signalen en is voor jou ondersteuning van multiroom niet noodzakelijk? Kies dan voor de AVR-X1200W. Daarmee ben je immers goedkoper uit. Zijn deze functies voor jou wel een vereiste of wil je net dat beetje extra vermogen? Dan zul je iets meer moeten uitgeven en is de AVR-X2200W de betere keus. De prijzen liggen bij Hificorner.nl op moment van

Vorig artikelAfbeeldingen OnePlus 2 via Chinese toezichthouder opgedoken
Volgend artikelPopcorn Time; downloads en handige tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in