Vingerafdrukken makkelijk te achterhalen op Android smartphone

Hackers kunnen vrij eenvoudig vingerafdrukken stelen op Android smartphones, tijdens de Black Hat conferentie in Las Vegas is duidelijk geworden dat Android fabrikant het OS nog wat veiliger moeten uitrusten voor de vingerafdrukscanners. De beveiliging van de vingerafdrukscanners laat nog veel te wensen over. 

Apple-Touch-ID-zweetvingers

Beveiligingsonderzoekers Tao Wei en Ylong Zhang presenteerden verschillende Android-hacks, één van deze hacks is gericht op het achterhalen van een vingerafdrukscanner. Volgens de onderzoekers is de vingerafdrukscanner niet extra beveiligd. Hierdoor is het voor de onderzoekers redelijk eenvoudig om de vingerafdruk te achterhalen via de smartphone.

Op dit moment zijn de afdrukken nog niet heel belangrijk, maar daar komt zeker verandering in aangezien steeds meer diensten gebruik maken van de vingerafdruksensor authenticatie. De onderzoekers hebben de hack getoond op een HTC One Max smartphone en een Galaxy S6 smartphone. Apple is op dit moment een stuk veder op de veiligheid van de vingerafdrukscanner.

Vorig artikelBack to School 2015: Gratis beats koptelefoon bij nieuwe Mac
Volgend artikelCyanogenMod heeft 50 miljoen gebruikers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in