Zo maak je een oude iPad sneller

Een iPad wordt na de loop van tijd steeds langzamer, vooral het wachten tijdens het openen van apps kan een stuk sneller. Met onderstaande tips is het mogelijk om de snelheid van de iPad sneller te maken.

Tip 1: Oude apps verwijderen

Een van de eerste handelingen is het verwijderen van oude apps welke niet meer gebruikt worden. Apps onthouden naast app zelf ook de instellingen en tijdelijke informatie, met veel apps kan hierdoor de iPad steeds trager worden.

Tip 2: Regelmatig een reboot

Een prima manier om de iPad sneller te maken is een reboot, zo heb je een standaard reboot en ook de volledige reboot. Hiervoor houd je de power knop tien seconden ingedrukt en geef je met de slider aan dat de iPad uitgezet mag worden. Na ongeveer één minuut start je de iPad weer op.

Tip 3: Systeemupdates

Regelmatig komt Apple met nieuwe systeemupdates, deze updates beschikken over vele functionaliteiten, maar maken de iPad vaak niet sneller. Denk daarbij goed na of het verstandig is om de systeemupdates te installeren op de iPad.

Tip 4: Foto’s

Foto’s staan bijna op elke iPad, vooral als je weinig opslag intern beschikbaar zal hebben is het verstandig om te kijken of al deze foto’s wel nodig zijn op de iPad.

Tip 5: Locatievoorzieningen uitzetten

Tegenwoordig vragen heel wat apps of ze je locatie in de gaten mogen houden. Gebruik je deze functie niet dan is het verstandig om deze optie uit te zetten, aangezien er rekenkracht wordt gebruikt voor het bijhouden van de locatie.

Tip 6: Verwijderen van tijdelijke bestanden en internetbestanden

Als je met je iPad aan het surfen bent, dan worden er behoorlijk veel bestanden bewaard op de iPad, dit is handig maar heeft ook een nadeel.

Vorig artikeliPad mini 4 beschikt over 20 procent minder accucapaciteit
Volgend artikelHuawei Watch beschikt over ingebouwde speaker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in