4K video’s maken met een iPhone 6s of iPhone 6s plus


De nieuwe iPhone 6S of iPhone 6S Plus van Apple beschikken over 4K ondersteuning, hierdoor is het mogelijk om met de nieuwe iPhones te filmen in de 4K resolutie. 

iPhone-6S-foto

Apple heeft de nodige verbeteringen toegepast op de camera module bij de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De smartphone beschikt in vergelijking met de 8 megapixel sensor van de iPhone 6 over een nieuwe 12 megapixel sensor. Ook de camera aan de voorzijde heeft de nodige upgrade gekregen, de camera is geupdate van 2 megapixel naar 5 megapixels.

De nieuwe beeldsensor welke is gebruikt bij de nieuwe iPhone moet de nauwkeurigheid en scherptesnelheid flink verbeterden, ook de kwaliteit is flink toegenomen. Een van de grote verbetering met betrekking tot de camera module is de nieuwe 4K mogelijkheid, hierdoor kan je met de iPhone 6S of iPhone 6S Plus verder dan de veel gebruikte 1080p resolutie.

Maar hoe maak je nu een 4K video met de nieuwe iPhone? Wel is het aangeraden om een iPhone te nemen welke beschikt over een flinke opslagcapaciteit, aangezien het zeer hard gaat met de video’s in 4K. Drie minuten 4K opnames die gemaakt zijn op een iPhone 6s verbruiken één gigabyte aan opslagruimte. Zeker voor de gebruikers welke beschikken over een 16GB opslagvariant is het aangeraden om de instellingen standaard op 1080p te zetten, uiteraard kan je daarna handmatig de 4K instelling activeren.

De 4K mogelijkheid kan je instellen via het menu; instellingen. In het menu onder het item; Foto’s en camera zijn de video en foto instellingen zichtbaar. Om 4K te activeren moet je de 30 frames per seconden wijzigen naar de 4K resolutie, nadat het is aangepast is de iPhone ingesteld voor een 4K video opname.

 

Vorig artikelMyCom, iCentre en Dixons failliet verklaard
Volgend artikelWindows 10 aanwezig op 110 miljoen pc’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in