Google gaat mobiele websites sneller maken

Google heeft een plan uitgebracht na veel ophef over de advertentieblokkers op iOS en advertentie die de websites trager maken, Google hoopt om samen met enkele uitgevers de problemen op te lossen en de mobiele websites sneller te maken. 

Het nieuwe project heeft de naam Accelerated Mobile Pages gekregen en richt zich  op allerlei zaken waardoor mobiele pagina’s vaak traag aanvoelen en veel data gebruiken. De nieuwe techniek moet er voor zorgen dat nieuwsberichten sneller worden geladen op mobiele apparaten.

Om de laadsnelheid te verbeteren worden enkele beperkingen geïntroduceerd, onder meer rond het tonen van advertenties. Zo  worden advertentieformaten welke voor vertraging zorgen uitgesloten. Het is de bedoeling dat mobiele websites die gemaakt zijn volgens de specificaties van het AMP-project ‘onmiddellijk’ laden, dit wordt mogelijk gemaakt door een neiuwe webtechniek. Uiteindelijk kunnen de AMP HTML bestanden in de cloud worden gecachet, hierdoor wordt de content sneller beschikbaar bij de gebruikers.

Vorig artikelWindows 10 aanwezig op 110 miljoen pc’s
Volgend artikelOntwikkelaarsversie Hololens in 2016 beschikbaar voor 3.000 dollar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in