iPhone 6 in vergelijking met de iPhone 6S

De iPhone 6S is de nieuwe smartphone van Apple, zoals de naam al aangeeft is de nieuwe iPhone een opvolger van de iPhone 6 met een aantal verbeteringen, qua uiterlijk is de smartphone gelijk gebleven. 

iPhone-6S

De iPhone 6 was een van de best verkochte iPhones, dit komt voornamelijk door het vernieuwde ontwerp en de verbeterde accuduur van de smartphone. Zoals elk nieuw model verschijnt er ook een iPhone 6 op de markt, dit keer heeft Apple de iPhone 6S uitgebracht. Er zijn een aantal grote verbeteringen toegevoegd, welke voornamelijk zijn gericht op het scherm, camera en de nieuwe functionaliteiten zoals Live Photos en de 3D Touch Techniek. Tevens is de hardware voorzien van een upgrade, waaronder een snellere processor en meer RAM.

Snelheid:

Een van de grotere verbeteringen is de nieuwe Apple A9 processor, deze nieuwe chip moet de Apple A8 van de iPhone 6 opvolgen, volgens Apple is de processor ruim 70 procent sneller in vergelijking met de Apple A8 processor. Ook zijn de grafische eigenschappen flink verbeterd. Techradar heeft beide smartphones vergeleken in een benchmark test:

Geekbench:

Geekbench is een interessante benchmark test voor de iPhone, tijdens de test behaalde de iPhone 6S een score van 4400, terwijl de iPhone 6 het moet doen met een score van 2902. Met een score van 4400 komt de smartphone zeer dicht bij de score van de Galaxy S6. Daarmee is de iPhone 6S behoorlijk sneller dan de iPhone 6, en kan je zeker weer een aantal jaar mee.

Design:

Over het design kunnen we kort zijn, de iPhone 6S heeft het zelfde uiterlijk en er zijn geen grote verschillend, wel is de iPhone 6S iets zwaarder en dikker geworden, dan komt door de nieuwe 3D touch techniek welke is gebruikt in de smartphone. De iPhone 6S weegt 143g terwijl de iPhone 6 129g weegt. De iPhone 6S gebruik ook een sterker soort aluminium, het gaat hierbij om de nieuwe 7000 series aluminium.

Ten opzichten van de nieuwe iPhone 6 is er ook een nieuwe kleur toegevoegd; namelijk rosé gold.

iphone-6-plus-reachability

Scherm:

Qua specificaties zijn de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6S Plus vergelijkbaar, de iPhone 6 en iPhone 6S beschikken over een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1334×750 pixels. 3D touch is wel een van de nieuwe technieken welke aanwezig zijn bij de iPhone 6S, met deze techniek is er een nieuwe bedieningsmogelijkheid toegevoegd welke werkt op basis van de drukkracht op het scherm. Op dit moment zijn er nog maar weinig apps waarbij deze functie werkt, maar dit zal de komende tijd zeker toenemen. In de praktijk werkt dit zeer makkelijk en vooral iets sneller, maar het is zeker geen enorme verbeteringen.

Camera:

De camera is sterk verbeterd, de camera aan de achterzijde heeft de 8 megapixel sensor vervangen voor een 12 megapixel exemplaar. Aan de voorzijde is er een 5 megapixel camera te vinden, welke is voorzien van een nieuwe Retina Flash, hierbij gaat de helderheid van het scherm drie keer op zijn normale helderheid werken waardoor er een licht effect ontstaat door het scherm, ook is er 4K ondersteuning aanwezig in de 12 megapixel camera aan de achterzijde van de smartphone.

iPhone-6s-camera

Conclusie:

Beschik je momenteel over een iPhone 6 of iPhone 6 Plus, dan is het aangeraden om even een jaartje te wachten op de nieuwe iPhone 7. Zeker gezien de prijs verhoging en de lichte verbetering kan je nog goed af met de iPhone 6, of je moet veel gebruik maken van video’s en foto’s, aangezien de iPhone 6 beschikt over een 12 megapixel camera met 4K ondersteuning.

Beschikt je momenteel over een iPhone 5, iPhone 5s of lager? dan is het zeker aangeraden om de smartphone te upgraden naar het nieuwe iPhone 6S model.

Vorig artikelFacebook Messenger nu ook geschikt voor Apple Watch
Volgend artikelMicrosoft Display Dock wordt verkocht voor 99 dollar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in