iPhone 6S camera behoort niet tot de top

De iPhone 6S beschikt over een camera met een sensor van 12 megapixel, de vorige versie  van de iPhone moet het doen met een 8 megapixel sensor. Uit een test van DxOmark blijkt dat de camera van de iPhone 6S niet de allerbeste foto’s schiet. 

DXOmark heeft de camera vergelijken van een aantal smartphones, waaronder de Xperia Z5, Galaxy S6, Note 5, iPhone 6, Xperia Z3 en de Nexus 5. Uit de tijst blijkt dat de camera van de iPhone 6S valt in het midden segment. De Sony Xperia Z5, Galaxy S6 en Nexus 6P nemen de leiding over.

Benchmark test: 

iphone-6s-camerakwaliteit

De ultieme camera krijgt een score van 100 punten, bovenaan staat de Xperia Z5 met een score van 87 punten, gevolgd door de Galxy S6 Edge en Huawei Nexus 6P. De camera van de iPhone 6S staat op de tiende plek, met evenveel punten als de oudere iPhone 6. De iPhone 6S verlies voornamelijk op de kwaliteit in het donker, aangezien er veel ruis aanwezig is.

8 megapixel exemplaar

Apple heeft lange tijd sinds de iPhone 4S vast gehouden aan de 8 megapixel camera, nu is deze vervangen voor een 12 megapixel exemplaar. Over het algemeen maakt de iPhone 6S prima foto’s, alleen in het donker kan de kwaliteit nog tegenvallen.

Vorig artikelIllegale muziekstreamingdienst Aurous in de problemen
Volgend artikelYahoo Mail stopt met gebruik wachtwoord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in