Huawei komt met techniek voor snel opladen smartphones

Huawei werkt momenteel aan een techniek waarmee het mogelijk is om smartphones zeer snel op te laden, Huawei zou een doorbraak hebben gerealiseerd op het bied van het opladen van smartphone accu’s. 

huawei-p9-lite-upOp de Huawei Fans Club Blog is aangekondigd dat de Chinese fabrikant een accu heeft ontwikkeld welke zeer snel kan opladen. Het 3000mAh exemplaar zou slechts 5 minuten nodig hebben om de accu tot 48 procent op te laden, tot de 80% zou mogelijk moeten zijn binnen een half uur. De techniek van Huawei is sneller in vergelijking met de techniek van Qualcomm.

Naast de 3000 mAh-accu werd er ook gesproken over een kleiner exemplaar, met een inhoud van 600 mAh. Deze is bijvoorbeeld te gebruiken voor de wearables, ook hier werd er een zeer goede prestaties neergezet waarmee de accu tot 70 procent opgeladen kan worden in twee minuten.

Het is vooralsnog onbekend wanneer de nieuwe techniek beschikbaar zal komen, het ziet er vooralsnog niet uit dat de accu binnen een korte periode op de markt zal verschijnen.

Vorig artikelLG G5 krijgt behuizing geheel van metaal
Volgend artikelNvidia verlaagt prijs Shield Tablet naar 200 euro in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in