Whatsapp crasht bij te veel emoji’s in bericht

Het is mogelijk om de chatdienst WhatsApp te laten crashen, dit is mogelijk doormiddel van een groot aantal smileys welke verzonden kunnen worden. Door het verzenden van veel emojis in een bericht crash de applicatie voor Android. 

Whatsapp

Bij de nieuwe emoji-bug crasht Whatsapp wanneer een bericht met minstens vierduizend emoji wordt geopend. Om dit te fixen moet de chat verwijderd worden, indien dit niet gebeurd zal Whatsapp crashen wanneer het bericht wordt geopend.

De bug is aanwezig bij alle nieuwere versies van Android en in Android web voor Chrome en Firefox. Op iOS zorgt een bericht met vierduizend of meer emoji ervoor dat de app blijft hangen, maar de app crasht niet.

Het lijkt voor Whatsapp relatief eenvoudig om de problemen op te lossen door een limiet in te stellen op het maximaal aantal emoji’s in een bericht. Een vergelijkbare limitering heeft WhatsApp eerder al ingevoerd op het aantal karakters dat per berichtje verstuurd kunnen worden. In het verleden waren er ook problemen wanneer er grote stukken text werden verzonden binnen de applicatie.

 

Vorig artikelPanel Consumentenbond vindt Simyo wéér de beste mobiele provider
Volgend artikelSamsung Galaxy A9 aangekondigd in China

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in