Deze drone kan passagiers volledig automatisch vervoeren

Het Chinese bedrijf Ehang Inc. Heeft tijdens de CES een nieuwe Drone getoond aan het publiek. Het gaat hierbij om de drone welke de naam; 184 heeft meegekregen. Het is zeker geen gewone drone, maar en drone welke is geschikt voor passagiers. 

drone-copter

De drone met de naam 184 ziet eruit als een kleine helikopter, maar beschikt over vier dubbele propellers aan de onderzijde van de drone, qua basis techniek is de 184 te vergelijken met een gewone drone.

De drone, die vliegt op elektriciteit, kan binnen twee uur tijd volledig opgeladen worden. Het maximale gewicht is 100 kilogram, de vliegduur is helaas wel aan de korte kant met 23 minuten.

In de drone is plaats voor één persoon en een kleine rugzak. Een vliegbrevet is volgens het bedrijf niet nodig, omdat de route vooraf wordt ingesteld. De drone is ontwikkeld om zo’n 300 à 500 meter boven de grond te vliegen, met een maximale snelheid van 100 kilometer per uur. De inzittende heeft zelf geen controle over het apparaat. Het bedrijf hoopt dit jaar de eerste commerciële drone te lanceren, de kosten variëren van 185.000 tot 275.000 euro. Ehang is zeker geen onbekende op de drone markt, voor de consument is er ook een drone beschikbaar, het gaat hierbij om de Ghost drone.

Vorig artikelOntwikkelaar claimt iOS 9.2.1 jailbreak
Volgend artikelBlackberry komt alleen nog met Android smartphones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in