Gratis alternatieven voor Photoshop

Photoshop is al jaren het populairste pakket op gebied van vormgeving, maar ook een van de duurste op de markt. Gelukkig zijn er een aantal gratis alternatieven, wij hebben de een aantal gratis alternatieven op een rijtje gezet, voor zowel Mac OS X als Windows gebruikers. Ze zullen niet allemaal even uitgebreid zijn in vergelijking met Photoshop, maar ze zijn gratis en daarom zeker het proberen waard.

Gimp: Veel functionaliteiten

gimp-teaser

 

 

 

 

 

 

Er zijn een aantal populaire gratis alternatieven, GIMP is een van de bekendste als gratis alternatief voor Photoshop. GIMP is een opensource programma welke volledig kosteloos is te gebruiken. Het is mogelijk om via GIMP foto’s te bewerken, ook zelf tekeningen maken met Gimp is geen probleem. Veel van de Photoshop functionaliteiten zijn terug te vinden in GIMP.

Het programma toont niet al te professioneel, maar beschikt wel over vele mogelijkheden en functionaliteiten. Door het installeren van plug-ins en scripts is het mogelijk om GIMP te voorzien van meerdere functionaliteiten.

Paint.NET: Vooral gericht op de basis

Paint.net

Paint.NET is inmiddels wat ouder en een tikkeltje eenvoudiger in vergelijking met GIMP. Voor de basis bewerkingen is de tool zeer geschikt. Ook werkt de software met lagen waarmee je eenvoudig onderdelen kan verplaatsen.

Web based alternatieven

Ook op het web zijn er tegenwoordig vele alternatieven te vinden, zo zijn Pixlr en Splashup vooralsnog de meest populaire online tools welke in de buurt komen van het populaire Photoshop pakket.

Photoshop CS2

Het is niet de nieuwste versie van Photoshop, maar wel een variant welke volledig gratis is te gebruiken. Adobe biedt de Engelstalige versie van CS2 op het moment gratis aan op haar eigen website, met serienummer, voor Windows en voor Mac. Zeker voor de basis functionaliteiten een goed pakket, de Creative Suite van 2005 beschikt over Photoshop, Indesign en Illustrator.

 

 

Vorig artikelRender-afbeeldingen Huawei P9 online
Volgend artikelGoogle Camera niet meer aanwezig in Play Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in