SpaceX Falcon-9 landing opnieuw mislukt

Het commerciele ruimtebedrijf SpaceX onder leiding van Elon Musk heeft opnieuw een Falcon-9 raket laten ontploffen. Na aankomst op zijn landingsplatform is de raket omgevallen en ontploft. De Falcon-9 heeft na een geslaagde lancering een satelliet in een baan om de aarde gebracht. 

De landing op het platform leek in eerste instantie gelukt, maar helaas viel de 70 meter hoge raket toch om en explodeerde. Volgens Elon Musk is waarschijnlijk één van de vier steunpoten niet goed vastgeklikt, dit komt waarschijnlijk vanwege een ijslaag welke tijdens de start is opgebouwd.

SpaceX heeft als doel om de raketten te her-gebruiken, om deze zo te laten landen op een platform. SpaceX zit er op dit moment erg dicht bij, Musk benadrukt dat het zeker niet de laatste poging is.

SpaceX wil in de toekomst delen van raketten gaan hergebruiken. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig de kosten te verlagen. Elon Musk heeft op zijn Instagram account een video van de landing geplaatst, daarin is duidelijk te zien dat het goed gaat, maar op het laatste moment valt de Falcon-9 om en ontploft.

Vorig artikelApple Watch 2 release niet in maart
Volgend artikelLumia 650 smartphone komt mogelijk op 1 februari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in