Brave: Privacy-vriendelijke browser

Voornamlig Firefox topman Brendan Eich heeft een nieuwe privacy-vriendelijke browser uitgebracht onder de naam Brave. De nieuwe browser is vooral gericht op de privacy. Het is daarom ook een privacy vriendelijke browser. 

Brave browser: Sneller en veiliger

In de browser worden onder andere cookies en tracking pixels geblokkeerd. Er worden wel advertenties getoond in de browser. Eich wil de advertenties zelf inkopen aanbieden. Gebruikers van Brave kunnen advertenties op den duur ook afkopen. Eerst moet de browser een grotere doelgroep krijgen.

Test op iOS:

De browser is in vergelijking met andere browser ook een stuk sneller zonder advertenties. Pagina’s laden gemiddeld twee tot vier keer zo snel. Ook is er minder dataverbruik met de browser, hierdoor is de browser ook geschikt voor mobiele platformen. Op dit moment is de browser alleen beschikbaar in een ontwikkelaars versie, de browser is beschikbaar voor een aantal platformen waaronder Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Brave is uitgebouwd op Chromium, dit is de onderliggende software van de Google Chrome browser.

 

Vorig artikelGoogle blokkeerde 780 miljoen advertenties in 2015
Volgend artikelBol.com app laat klanten bestellen met vingerafdruk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in