Microsoft experimenteert met datacenter in het water

Microsoft is momenteel aan het experimenteren om een datacenter in het water te plaatsen, om zo de kosten van de koeling te drukken en tegelijk stroom op te wekken.

datacentermicrosoft

Tegenwoordig komt er steeds meer data in de cloud, er zijn vele voordelen van, maar ook nadelen. Het grootste nadeel is de enorme hoeveelheid energie welke een datacentra verbruikt.

Microsoft is momenteel gestart met een nieuw project waarmee datacentra op de zeebodem kunnen liggen, de datacentra is onderling verbonden met glasvezelkabel en stalen buizen. Daarmee hoopt Microsoft niet alleen flink op energie te kunnen besparen maar ook om stroom op te weken door de zeestroming.

Eerste test voltooid

Onlangs rondde Microsoft zijn eerste experiment af. Het bedrijf heeft 105 dagen lang een capsule met een diameter van 2,5 bij 10 meter laten drijven onder het zeeoppervlak. Bovendien is het volgens Microsoft ook relatief eenvoudig om zo’n datacentrum te installeren, en te verplaatsen. Hierdoor kunnen de datacentra ook ingezet kunnen worden bij grote evenementen.

Vorig artikelWindows 10 beschikbaar als aanbevolen update
Volgend artikelGoogle verwijdert adblock-app voor Samsung-browser uit Play Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in