‘1 januari 1970’ maakt iPhones volledig onbruikbaar

Gebruikers welke de datum op hun iPhone ver terugzetten kunnen tegen een flinke bug aanlopen, hierdoor kan de iPhone niet goed meer opstarten en zal zich eindeloos herstarten. Dit gebeurd wanneer de iPhone is ingesteld op een datum van 1 januari 1970. 

iphone-6s-plus

De oorzaak van de bug is vooralsnog onbekend, wanneer de datum op 1 januari 1970 is ingesteld blijft de iPhone hangen in een reboot-bug. Om het probleem zelf ook te krijgen moet je de datum handmatig ruim veertig jaar terugzetten.

Een oplossing is vooralsnog niet gevonden, mochten de problemen toch voorkomen dan is het aangeraden om contact op te nemen met Apple. De iPhone bug is alleen van toepassing op iPhones welke de beschikking hebben over een 64 bit processor, het gaat hierbij om de nieuwe iPhone 5S of nieuwer, ook moet de iPhone op iOS 8 of iOS 9 lopen.

Er is op dit moment maar één oplossing, dit is om de batterij uit de iPhone te halen en daarna de restore fix uit te voeren, ook kan je wachten tot de accu volledig leeg is, maar dat kan wel even duren aangezien de iPhone niet actief wordt gebruikt. Nogmaals: Doe het niet bij je eigen iPhone. 

Vorig artikelHaal het meeste uit je iPhone met iTunes tegoed
Volgend artikelApple Music beschikbaar voor Sonos-gebruikers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in