Vijf platenspelers voor op je verlanglijstje

Specialisten voorspelden jaren geleden de teloorgang van de platenspeler. Vinyl zou niet meer van deze tijd zijn, laat staan het handmatig bedienen van een apparaat. Niets is minder waar. De platenspeler is weer helemaal terug. Terug van eigenlijk nooit weggeweest.

Sony PS-HX500

De kritische consument van 2016 vraagt om een stukje authenticiteit, het draait niet alleen om het geluid, ook de beleving en het gevoel bij een apparaat moet goed zijn. Bij Hificorner.nl weten we er alles van. Hifi is zoveel meer dan alleen geluid. Om onze voorliefde voor vinyl over te brengen, brengen wij vijf mooie platenspelers voor het voetlicht.

1. Sony PS-HX500
De Sony PS-HX500 is uniek in zijn soort. Deze nog fonkelnieuwe platenspeler is namelijk de eerste platenspeler ever die is voorzien van een DSD-converter, die vinyl kan omzetten naar Hi-Res Audio in DSD-formaat. Dat betekent dat de PS-HX500 het analoge geluid van een vinylplaat omzet in een digitale variant van bijzonder hoge kwaliteit. De kwaliteit van DSD staat gelijk aan SACD (Super Audio CD). Verder aanwezig is een geïntegreerde voorversterker, een plateau van gegoten aluminium en een band die wordt aangedreven door een motor die twee snelheden biedt.

2. Pro-Ject Debut Carbon DC
Voor analoog geweld geldt vaak: hoe degelijker, hoe beter. Zie hier de kernkwaliteit van de Pro-Ject Debut Carbon DC. Deze oerdegelijke platenspeler is voor zijn prijs een fantastisch klinkend apparaat. Achter de Debut Carbon DC gaat een portie no-nonsens techniek schuil: oerdegelijk en gewoon van hartstikke goede kwaliteit. De exclusieve toonarm is vervaardigd van koolvezel, de demping van de motor is beter onder controle en het plateau is ten opzichte van eerdere Debut-series groter. Dat alles maakt de Pro-Ject Debut Carbon DC een uitblinker in zijn prijsklasse.

3. Rega RP1 Union Flag
Oké, je moet houden van de nationale vlag van het Verenigd Koninkrijk, maar als je dat geen probleem vindt, dan heb je aan de Rega RP1 Union Flag-editie een fantastische platenspeler. De Rega RP1 is uitgerust met een Performance Pack voor extra prestaties. Deze platenspeler van Britse makelij wordt geleverd inclusief Rega RB101-arm en een Bias 2 MV (Moving Magnet)-element. Dat betekent extra gevoeligheid om alles uit de groeven van het vinyl te halen. De verbeterde aandrijfsnaar resulteert in minder tolerantie en daardoor meer nauwkeurigheid. Een topper.

4. Thorens TD 158

image-td158-2 Thorens is een begrip in de wereld van platenspelers. Audiofielen zweren bij Thorens. Het merk vindt zijn oorsprong in Zwitserland, inderdaad, het land dat bekendstaat om betrouwbaarheid. De Thorens TD 158 mag dan als een instapmodel te boek staan, zijn prestaties zijn zeer volwassen. Deze volautomatische platenspeler is geschikt voor de beginnende platendraaier, maar wel voor de beginnende platendraaier die voor kwaliteit kiest. Dankzij de in eigen beheer gefabriceerde TP-17 toonarm en het Dual DN251S-element is kwaliteit gewaarborgd. Middels de RCA-uitgang is de platenspeler aan te sluiten op een versterker.

5. TEAC TN-300
Wat direct opvalt aan de TEAC TN-300 is zijn waanzinnig strakke uiterlijk. Wat een pit straalt de TN-300 uit. Deze platenspeler combineert technisch vernuft aan een uitstekende bouw. De statische arm met aan het uiteinde de van het specialistische Audio-Technica afkomstige naald behandelt het vinyl met uitermate veel respect. Het resultaat: prachtig geluid. De TEAC TN-300 is verder uitgerust met een ingebouwde Phono equalizer, die de platenspeler via de Phono- of Line-out versterkt. Handig, aangezien niet alle versterkers of receivers beschikken over een Phono-ingang.

Vorig artikelTwee Whatsapp accounts op één toestel; zo werkt het
Volgend artikelGoogle stopt met Picasa fotodienst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in