Computer in zelfrijdende auto wordt in Amerika als bestuurder gezien


De Amerikaanse organisatie die over de autowetgeving in Amerika gaat, de The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), heeft recent een interessante uitspraak gedaan. De computer die de zelfrijdende auto van Google bestuurt, wordt gezien als de rechtmatige bestuurder van de auto. De komst van zelfrijdende auto’s op de weg is daarmee een stap dichterbij gekomen. Uiteraard brengt dit de nodige gevolgen met zich mee.

Google-Auto Waarom is deze uitspraak belangrijk?
Verschillende autobedrijven zijn bezig met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Al deze bedrijven streven ernaar om de eerste zelfrijdende auto te maken die aan alle wettelijke eisen voldoet. De uitspraak die NHTSA heeft gedaan, wordt gezien als een toenadering om de wet of korte of langere termijn aan te passen. Deze uitspraak kwam trouwens tot stand na het indienen van een auto-ontwerp door Google zelf.

Wat zijn de gevolgen hiervan in de toekomst?
Vanzelfsprekend zorgt deze uitspraak voor de nodige consequenties. Zo kunnen autobedrijven in de toekomst mogelijk aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten in de software waardoor ongelukken kunnen ontstaan. Het is dan ook logisch dat elk autobedrijf ernaar streeft om de perfecte auto te ontwerpen en op de weg te laten rijden. Bovendien zal de verplichting van het rijbewijs B waarschijnlijk veranderen.

Zelfrijdende auto aanschaffen?
Zou jij ook dolgraag zo’n zelfrijdende auto in je bezit willen hebben? Het zal geen 10 jaar meer duren voordat de zelfrijdende auto’s de weg opgaan. Zorg wel voor een goed gevulde portemonnee, want de aanschaf van deze auto is kostbaar. Natuurlijk moet dan wel je huidige auto worden verkocht. Dit kan je gemakkelijk doen via partijen zoals marktplaats.nl of ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier kun je je vrijblijvend aanmelden en zorgeloos je auto verkopen via erkende auto-inkopers. Het geld dat je krijgt voor je huidige auto, kun je investeren in een zelfrijdende auto, de auto van de toekomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here