Clouddienst Dropbox heeft ruim 500 miljoen gebruikers

De clouddienst Dropbox heeft de mijlpaal van 500 miljoen gebruikers bereikt. Hoeveel gebruikers van de half miljard er voor de dienst betalen is vooralsnog onduidelijk. 

Dropbox

Vorig jaar zomer communiceerde Dropbox nog de mijlpaal van 400 miljoen gebruikers. Sinds de oprichting van Dropbox in 2008 zijn er in totaal 3,3 miljard verbindingen gemaakt tussen de gebruikers.

44 procent van de nieuwe gebruikers zijn door de gebruikers zelf geïntroduceerd. Dropbox is officieel een Amerikaanse dienst, toch komt 75 procent van de gebruikers uit het buitenland. De laatste 100 miljoen nieuwe gebruikers zijn vooral afkomstig uit Brazilië, India, het VK en Duitsland. De dienst wordt momenteel ook gebruikt door ruim acht miljoen bedrijven.

Dropbox zoekt steeds meer de richting naar de zakelijke markt, dat lijkt goed te werken. Al is het onduidelijk hoeveel omzet en winst momenteel maakt.

Mislukte applicatie

Dropbox heeft ook een aantal mislukte apps uitgebracht, waaronder de mailapp Mailbox welke met veel promotie naar buiten is gebracht. De app is overgenomen voor een bedrag van 100 miljoen. Een jaar na de overname van Mailbox lanceerde het bedrijf Carousel. In december vorig jaar besloot Dorpbox te stoppen met de mailapp en Carousel foto app.

Vorig artikelHuawei P9 komt volgende maand op de markt
Volgend artikelWindows 10 deze maand naar oudere Lumia smartphones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in