Apple gaat iCloud mogelijk volledig versleutelen

Apple gaat de iCloud beveiliging mogelijk verder verbeteren, volgens The Wall Street Journal zou Apple door de extra beveiliging geen toegang meer hebben tot de opgeslagen data. De data wordt hierdoor volledig versleuteld, waardoor Apple zelf ook geen toegang zal hebben tot de data. 

iCloud

Gegevens die op de mobiele apparaten van Apple staan worden sinds vorig jaar standaard versleuteld opgeslagen. Apple zal deze functionaliteit waarschijnlijk uitbreiden naar de iCloud dienst. Op dit moment bewaart Apple voor elke gebruiker een sleutel, deze sleutel kan gebruikt worden om accountgegevens te herstellen of een wachtwoord te achterhalen.

Het is nog niet precies duidelijk hoe de gegevens in iCloud zullen worden beveiligd. Apple heeft de plannen nog niet officieel bevestigd. Wel is het mogelijk om via externe tools de gegevens te versleutelen, dit kan onder andere via Boxcryptor. Dit is een programma welke extra geïnstalleerd dient te worden.

Gebruikersgegevens welke zijn opgeslagen op iCloud zijn voornamelijk backups van de iOS apparaten, de backups bevatten berichten, aankoopgeschiedenis, foto’s, video’s en de instellingen.

Vorig artikelNvidia Shield komt naar Nederland voor 199 euro
Volgend artikelGrote ontslagronde voor IBM Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in