Google Doodle: Lente equinox

Lente equinox is vandaag het teken van de nieuwe Google Doodle. Google heeft vandaag een nieuwe Doodle geplaatst welke is gericht op de Lente equinox, beter bekend als het moment dat de zon het denkbeeldige vlak van de evenaar in zuidelijke of noordelijke richting passeert, ook wel bekend als het begin van de lente. 


Google-Doodle-1

Lente equinox is het begin van de lente, Het gaat dan om de start van de astronomische lente. Net zoals vorig jaar heeft Google deze dag voorzien van een aangepaste Doodle.

Wat is een Google Doodle?

Een Google Doodle is een aangepast logo dat regelmatig bij speciale gebeurtenissen wordt ingezet op de homepagina van Google, vaak is er een link naar een gebeurtenis of jaarlijks terugkomend item. Google plaats regelmatig interactieve doodles, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om er een spel mee te spelen. Een voorbeeld hiervan is de Pac Man Doodle en de Doodle tijdens de Olympische spelen. Google verspreid over de gehele wereld aangepaste Doodle’s, ook worden Doodle’s landelijk ingezet.

De eerste Google-doodle was ter ere van het Burning Man Festival in 1998. De doodle was ontworpen door Larry Page en Sergey Brin om de gebruikers van hun afwezigheid op de hoogte te stellen indien de servers zouden crashen. Inmiddels is er een vaste designer, (waarschijnlijk meerdere) bij Google werkzaam welke de Doodles speciaal ontwikkeld. Wereldwijd zijn er dagelijks Doodles welke worden ingezet.

Vorig artikelOppo R9 en R9 Plus: Twee indrukwekkende smartphones
Volgend artikelPhotoFast maakt kleinste microSD kaartlezer voor de iPhone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in