Tele2 laat klanten bellen via 4G VoLTE

Tele2 is maandag in Nederland begonnen met de activatie van VoLTE, met deze techniek is het voor klanten mogelijk om via 4G te kunnen bellen. De VoLTE techniek wordt geleidelijk uitgerold naar de Tele2 klanten. 

VoLTE de toekomst?

Bellen via 4G wordt de toekomst, Tele2 is bij een select aantal gebruikers begonnen met een test, het gaat hierbij om een groep gebruikers welke beschikken over de nieuwste Samsung smartphones.

Momenteel bellen Tele2-klanten nog via het 2G/3G-netwerk van T-Mobile. Tele2 heeft in Nederland alleen een 4G netwerk in Nederland. VoLTE heeft enkele voordelen, zo is de kwaliteit van het gesprek beter en is de verbinding sneller mogelijk tussen de telefoons.

Om te bellen via het 4G-netwerk moeten telefoons de technologie wel ondersteunen. Op dit moment wordt de techniek vooral ondersteund door de nieuwere smartphones, oudere smartphones beschikken nog niet over deze nieuwe techniek. Tele2 is niet de enige provider in Nederland welke werkt aan de nieuwe techniek, ook Vodafone, KPN en T-Mobile zijn aan het testen met het VoLTE netwerk.

Vorig artikelApple heeft hulp van de FBI nodig
Volgend artikelXiaomi brengt Android 6.0 uit voor Mi4, Mi3 en Mi Note

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in