Whatsapp na update voorzien van volledige encryptie

Whatsapp is nu een van de veiligste applicaties welke te verkrijgen is. Sinds vandaag heeft de dienst een krachtige encryptie doorgevoerd welke beschikbaar is voor de applicatie. 
Whatsapp

End-to-end encryptie WhatsApp

Whatsapp heeft vandaag laten weten dat de beveiliging flink is opgeschroefd voor de chatapp. In de nieuwe update zijn gesprekken op iOS, Android en Windows Phone voorzien van een sterke nieuwe encryptie. WhatsApp maakt voor de encryptie gebruik van een protocol dat het al eerder gebruikte op alleen iOS.

Als je na de recente update een chat met iemand begint wordt er gekeken of je contact ook over de meest recente versie beschikbaar. Wanneer dit het geval is wordt alle content versleuteld verzonden zodat niemand mee kan lezen. Wanneer je contactpersoon een verouderde versie heeft is dat ook te zien.

Niet alleen tekstberichten worden versleuteld verzonden, ook zaken als audioberichten, foto’s en video’s zijn nu standaard beschermd. De encryptie wordt verzorgd door de systemen van encryptiebedrijf Open Whisper Systems. De encryptie functionaliteiten worden vanaf de servers van Whatsapp geactiveerd, met de nieuwste versie is de functionaliteit hierdoor direct actief.

Vorig artikelIct-dienstverlener RoutIT overgenomen door KPN
Volgend artikel‘1 op de 10 jongeren is game verslaafd in Nederland’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in