SpaceX maakt succesvolle landing op zeeplatform

Heeft het even geduurd, na veel mislukte pogingen is het SpaceX gelukt om een raket op een zeeplatform te laten landen. De Falcon 9-raket wordt over enkele maanden opnieuw gelanceerd.

Falcon 9
Bron: SpacX

Landing door SpaceX op zeeplatform

In december 2015 lukte het SpaceX wel om de Falcon 9-raket op het vaste land te laten landen. Een zeelanding is lastiger, zo is het platform met 90 bij 30 kleiner. Ook is het water altijd in beweging.

Toch is het deze week gelukt, om de Falcon 9 te laten landen op een zeeplatform. De installatie landde afgelopen vrijdag in de Atlantische Oceaan. Musk wil een raket maken die herbruikbaar is. Hierdoor moet de ruimtevaart veel goedkoper worden, zo moet het goedkoper worden om bijvoorbeeld een satelliet rond een baan om de aarde te kunnen brengen.

Bij de laatste poging mislukte de landing, hij bleef netjes rechtop staan, maar viel vervolgens om en explodeerde direct.

Landing Falcon 9

De landing is zeker niet makkelijk, volgens een woordvoerder van SpaceX is het te vergelijken met een potlood tijdens een storm over het Empire State Building schieten en vervolgens laten landen op een schoenendoos.

Vorig artikelBlackBerry komt dit jaar met twee goedkopere Android smartphones
Volgend artikelZo kan je de verborgen berichtenbox van Facebook bekijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in